Annons
Annons



Whiskyprovning med Mortlach och Georgie Bell


Rose-Marie Söderlund och Mortlachs ambassadör Georgie Bell.

I onsdags var jag bjuden på en exklusiv whiskyprovning med Mortlach och deras ambassadör Georgie BellLydmar Hotel. Förutom whisky bjöds vi på en fantastisk femrättersmeny som jag presenterar närmare nedan.

Mortlach är en exklusiv single malt från Dufftown, Skottland. De första flaskorna tillverkades redan 1823 och whiskyn har sedan dess vunnit flera priser, bland annat för flaskornas design. Smaken är kraftig och komplex och Mortlach beskrivs bland whiskykännare som ”Besten från Dufftown”.

Georgie Bell är endast 27 år gammal, men har varit intresserad av whisky sedan 2007. Hon började sin karriär som bartender och har de senaste åren jobbat heltid som whiskyambassadör. Roligt och imponerade med en ung tjej som kan mer om whisky än de flesta vuxna karlar!

Whiskysorterna vi testade under kvällen var Mortlach Rare Old (589 kr), 18 years old (1899 kr) och 25 years old (6299 kr). Samtliga finns i begränsad upplaga på Systembolaget samt på utvalda barer. Scrolla ner för att se bilder från kvällen.

Läs även: Whiskyprovning på World Whisky Day

Mortlach 25 years old, 18 years old och Rare old.

Mortlach 25 years old, 18 years old och Rare old.

Rikard Enell blandade en variant av Old Fashioned på Mortlach Rare Old, hjortronsocker och äkta guld.

Rikard Enell blandade en variant av Old Fashioned på Mortlach Rare Old, hjortronsocker och äkta guld.

Mortlach Rare Old serverad med en stor isbit.

Mortlach Rare Old serverad med en stor isbit.

Vi var endast 10 personer i sviten på Lydmar.

Vi var endast 10 personer i sviten på Lydmar.

Sikrom på syrad blomkålscréme, matjesill, vaktelägg, kavringkrutonger och dill.

Sikrom på syrad blomkålscréme, matjesill, vaktelägg, kavringkrutonger och dill.

Gotlandsbetor, rökt ankbröst, roquefort, rosmarin och brynt smör. Galet gott!

Gotlandsbetor, rökt ankbröst, roquefort, rosmarin och brynt smör. Galet gott!

Grillad entrecôte, schalottenlök i sky, potatisterrin, rökt märgsmör och gotlandsparris.

Grillad entrecôte, schalottenlök i sky, potatisterrin, rökt märgsmör och gotlandsparris.

Gratinerad getost med honung, granatäpple och rostade pinjenötter.

Gratinerad getost med honung, granatäpple och rostade pinjenötter.

Vit chokladcheesecake med bär och kompott på torkad frukt.

Vit chokladcheesecake med bär och kompott på torkad frukt.

Det blev många trevliga och intressanta samtal under kvällens gång.

Det blev många trevliga och intressanta samtal under kvällens gång.

Georgie Bell, ambassadör för Mortlach whisky.

Georgie Bell, ambassadör för Mortlach whisky.

Läs även: Whiskyprovning på World Whisky Day

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM AMELIE

Rose-Marie (Rosie) Söderlund är webbredaktör på CHIC. Hon är ursprungligen från Bollnäs och har tidigare jobbat på tidningarna Glamour och Frida. Rosie är en flitig minglare och kallas ibland för Stureplans hårdrocksprimadonna på grund av sin musiksmak och stil. I bloggen får ni följa henne från redaktionen ut på mingel och kanske en och annan konsert.

rose-marie.soderlund@chic.aller.se



ARKIV



Annons




Annons

Laddar http://rosie.chic.se/bud-fran-tresemme-perfectly-un-done/