Annons
AnnonsOstburgarprovning på Griffins’ Steakhouse


ostburgarprovning

I onsdags var jag på ostburgarprovning med Castello och stjärnkocken Christian HellbergGriffins’ Steakhouse. Det var lansering av en ny hamburgerost i två olika smaker – blåmögelost och cheddar – och Christian har i samband med det tagit fram tre olika recept på hamburgare. En högrevsburgare med baconmajonäs och portvinskokt rödlök, en viltburgare med sidfläsk och enbärskräm och en lammburgare med aubergine- och tomatöra.

Min favorit var högrevsburgaren och förutom osten och köttet var baconmajonäsen väldigt god. Självklart kan man köpa färdig majonäs och steka bacon och blanda i, men här kommer ett recept från grunden.

Baconmajonäs
140 g bacon
2 1⁄2 dl rapsolja
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar

Gör så här:
Lägg baconskivorna i en kall stekpanna och stek dem sedan knapriga. Häll i oljan och låt svalna. Ta upp baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka det fint. Blanda samman äggulor, senap och vitvinsvinäger. Tillsätt olja och baconfett i en tunn stråle under konstant vispning.Blanda ner baconet och smaka av med salt och peppar.

Castellos hamburgerost lanseras vecka 20 (mitten av maj) och kostar 23.90 kr för en förpackning på 150 gram.

castello-hamburgare-hogrev

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM AMELIE

Rose-Marie (Rosie) Söderlund är webbredaktör på CHIC. Hon är ursprungligen från Bollnäs och har tidigare jobbat på tidningarna Glamour och Frida. Rosie är en flitig minglare och kallas ibland för Stureplans hårdrocksprimadonna på grund av sin musiksmak och stil. I bloggen får ni följa henne från redaktionen ut på mingel och kanske en och annan konsert.

rose-marie.soderlund@chic.aller.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://rosie.chic.se/glasogon-fran-specsavers-och-max-co/