Annons
AnnonsMode och mingel på Kulturhuset


Igår var jag och Camilla på utställningen Asylum – när modet flirtar med konsten på Kulturhuset. Precis som namnet antyder var det en blandning mellan mode och konst av designers som Ann-Sofie Back, Martin Margiela och Sandra Backlund. Utställningen visas 20 februari – 24 maj.

Camilla hittade ett Eiffeltorn och blev kär.

Camilla hittade ett Eiffeltorn och blev kär.

Stickade kreationer av Sandra Backlund.

Stickade kreationer av Sandra Backlund.

Efter utställningen hade vi tänkt gå vidare någonstans att ta ett glas vin, men av en tillfällighet var det förhandsvisning av Ann-Sofie Backs utställning Allt ska bort! en trappa ner där det bjöds på vinet ”BACK in a bottle”. Man var egentligen tvungen att stå på gästlistan, men när jag förklarade att jag jobbade på CHIC var det inga problem.

Det bjöds på vinet "BACK in a bottle".

Det bjöds på vinet ”BACK in a bottle”.

Själva utställningen – som pågår mellan 17 april och 31 maj – är utformad som en liten butik där allt som ställs ut är till försäljning. Man kan till exempel köpa t-shirts, toalettpapper och kondomer. Jag blev förtjust i en klänning med solglasögonglas på framsidan, men det det stod att den var ”priceless” vilket jag tolkar som ”svindyr”.

Klänning med solglasögonglas från Ann-Sofie Back.

Klänning med solglasögonglas från Ann-Sofie Back.

I anslutning till ovan nämnda utställning har Nationalmuseum en liten designshop där man kan köpa allehanda prylar. Camilla spanade in målarpenslarna (hon är ju trots allt Millan Rouge) och jag hittade ett rosa ljus i form av en katt med ett skelett av metall.

Camilla hittade målarpenslar.

Camilla hittade målarpenslar.

PyroPet - ett rosa ljus i form av en katt med ett skelett av metall!

PyroPet – ett rosa ljus i form av en katt med ett skelett av metall!

TAGGAR
1 kommentar | Translate
OM AMELIE

Rose-Marie (Rosie) Söderlund är webbredaktör på CHIC. Hon är ursprungligen från Bollnäs och har tidigare jobbat på tidningarna Glamour och Frida. Rosie är en flitig minglare och kallas ibland för Stureplans hårdrocksprimadonna på grund av sin musiksmak och stil. I bloggen får ni följa henne från redaktionen ut på mingel och kanske en och annan konsert.

rose-marie.soderlund@chic.aller.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://rosie.chic.se/halsband-fran-pamela-love/