Annons
Annons”Man får ha roligt på en tisdag”


Igår på vägen hem satte det sig en äldre, välklädd herre bredvid mig på bussen. Han ursäktade sig och förklarade att han snart skulle gå av. Efter en liten stund lutar han sig mot mig och säger med tysk brytning: ”Man får ha roligt på en tisdag”. Jag förnimmer en svag doft av alkohol och förstår precis vad han menar. Jag svarar att det får man absolut ha och bekänner att jag också brukar ha lite ”mitt i veckan-kul” ibland. Mannen ler bakom den grå mustaschen och berättar att han flyttade hit från Lübeck för över 30 år sedan och har det bra här på gamla dagar. Hans fru kommer från Hong Kong och de har en cocker spaniel som han ska gå ut och gå med när han kommer hem. Sedan ska han ta sig en kall Åbro från kylen. ”Man slutar inte att ha roligt bara för att man blir gammal”, säger min nya bekantskap och jag är glad att jag tog bussen istället för tunnelbanan just denna dag.

Apropå tyska män kan du även läsa mitt blogginlägg om Hans Hatwig som precis släppt boken ”Miljardären som visste för mycket”.

TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM AMELIE

Rose-Marie (Rosie) Söderlund är webbredaktör på CHIC. Hon är ursprungligen från Bollnäs och har tidigare jobbat på tidningarna Glamour och Frida. Rosie är en flitig minglare och kallas ibland för Stureplans hårdrocksprimadonna på grund av sin musiksmak och stil. I bloggen får ni följa henne från redaktionen ut på mingel och kanske en och annan konsert.

rose-marie.soderlund@chic.aller.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://rosie.chic.se/varkanslor-i-nobelparken/