Annons
AnnonsMalinda Damgaard for Alexandre Bonnet


Malinda Damgaard har designat förpackningar till Alexandre Bonnet.

Malinda Damgaard har designat förpackningar till Alexandre Bonnet.

Champagnehuset Alexandre Bonnet har för andra året i rad låtit en svensk designer ta fram en limiterad presentförpackning till deras champagne. Förra året föll valet på Ida Sjöstedt och i år den prisbelönta modisten Malinda Damgaard. Malinda är känd för sina fantastiska hattar som burits av celebriteter som Lady Gaga och Noomi Rapace.

Lanseringen firades ikväll med ett mingel på mitt jobbs takterrass. Så här säger Malinda om samarbetet:

– Inspirationen till den här presentförpackningen har jag främst fått från modisten Rose Bertin som klädde den franska drottningen Marie Antoinette i de mest fantastiska huvudbonader. De kunde innehålla alltifrån stora skepp till rosetter, blommor och fjädrar. Champagnehuset Alexandre Bonnets marker användes redan under Marie Antoinettes tid för att odla druvorna till champagnen hon drack. I en modern tappning vill jag lyfta fram dåtid till nutid och till min värld där man inte behöver vara kunglig för att dricka champagne eller bära hatt utan kan göra det när man som helst behagar.

Förpackningarna lanseras i begränsad upplaga under våren och finns för både Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut och Alexandre Bonnet Perle Rosé.

Läs även: Ida Sjöstedt designar champagne för Alexandre Bonnet

Designen är färgglad och mönstrad.

Designen är färgglad och mönstrad.

Några av Malinda Damgaards fantastiska hattar.

Några av Malinda Damgaards fantastiska hattar.

Mingel på jobbets takterrass.

Mingel på jobbets takterrass.

TAGGAR
3 kommentarer | Translate
OM AMELIE

Rose-Marie (Rosie) Söderlund är webbredaktör på CHIC. Hon är ursprungligen från Bollnäs och har tidigare jobbat på tidningarna Glamour och Frida. Rosie är en flitig minglare och kallas ibland för Stureplans hårdrocksprimadonna på grund av sin musiksmak och stil. I bloggen får ni följa henne från redaktionen ut på mingel och kanske en och annan konsert.

rose-marie.soderlund@chic.aller.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://rosie.chic.se/leo-biker-fran-pelechecoco/