Annons
AnnonsHär shoppar jag rockiga kläder


Här kommer som utlovat ett inlägg med mina favoritbutiker, baserat på denna läsarfråga från Johanna:

Skulle gärna vilja veta mer om var du shoppar online, vilka butiker du alltid återvänder till. Både vad gäller kläder, skor och accessoarer. 

Svar: Som rocktjej är det betydligt enklare att få tag i snygga kläder nu än för några år sedan. Inte minst tack vare internet, men även för stilen blivit trendig – både på gott och ont. Det fanns trots allt en viss tjusning med att leta rätt på den där perfekta skinnjackan förut, eller pimpa sina egna plagg och accessoarer med nitar. Idag är jag inte lika brydd, men när jag var yngre var jag rätt trött på alla så kallade ”posers” som anammade stilen utan att lyssna på musiken.

KLÄDER
Nu för tiden shoppar jag mest på kedjor som Gina TricotH&M, Lindex, Vero Moda, Vila och Zara. Min stil har mognat med åren, men när jag var yngre älskade jag Blue Fox, Rockzone och Shock som är specialiserade på just alternativa kläder och accessoarer. Jag kikar in där ibland idag också, men dras mer åt de 50-talsinspirerade klänningarna än tröjorna med tryck. Jofama har riktigt snygga skinnjackor, men jag är även lite sugen på en från Boda Skins (se nedan).

SKOR
Ett par favoritmärken är Ash och Steve Madden, men jag handlar ofta på Nilson eller Scorett som har flera märken i olika prisklasser. New Rock är annars specialiserade på just rockiga skor. De flesta av mina skor är svarta med silverfärgade dragkejdor och/eller nitar och jag köper i princip alltid äkta skinn istället för syntet. Jag har även en del rosa och leopardmönstrade pumps för att liva upp svarta outfits.

SMYCKEN OCH ACCESSOARER
Eftersom jag har nickelallergi väljer jag oftast smycken i äkta silver, som dessutom bara snyggare med åren. Thomas Sabo är ett favoritmärke och Galaxy på Sankt Eriksgatan en favoritbutik. Gillar du dödskallar ska du även kolla in Rock by Sweden samt min absoluta favoritdesigner Alexander McQueen och hans lite billigare underlinje McQ Alexander McQueen.

Jag lägger gärna lite extra pengar på tidlösa accessoarer som scarfs och solglasögon och brukar hålla utkik på Net-a-Porter.com när de har rea eller deras billigare systersajt TheOutnet.com. Även kedjorna och lite billigare accessoarbutiker som Cocoo och Glitter kan leverera på accessoarfronten. Speciellt om man vill ha något som är trendigt just nu men kanske inte lika hett om något år.

VÄSKOR
Nästan alla mina väskor har följande saker gemensamt; de är svarta i äkta skinn med silverfärgade detaljer och flera fack och och dragkedjor på utsidan. Många av dem har jag dessutom köpt på rea. Marc by Marc Jacobs och MICHAEL Michael Kors är ett par favoritmärken som är lite billigare än huvudlinjerna och dessutom ofta finns till ytterligare rabatt på TheOutnet.com, men det gäller att vara snabb för godbitarna försvinner snabbt. Drömväskan kommer från Balenciaga, men är lite i dyraste laget.

Har man tid och tålamod kan eBay.com vara en riktig guldgruva. Där finns precis allt, men man får sålla rätt hårt och passa sig för märkeskopior. Dessutom kan leveranstiden ibland vara lång (och frakten dyr), beroende på var i världen man beställer ifrån. Själv har jag shoppat rätt mycket där och faktiskt nästan alltid blivit nöjd.

Läs även: Så här ser min basgarderob ut

 

Rock CHIC shopping.

Rock CHIC shopping.

Drömjackan från Boda Skins: "Kay Michael’s Quilted Biker", 4 283 kr.

Drömjackan från Boda Skins: ”Kay Michael’s Quilted Biker”, 4 283 kr.

Drömväskan från Balenciaga: "Gianat 12 Silver City", 12 520 kr.

Drömväskan från Balenciaga: ”Gianat 12 Silver City”, 12 520 kr.

TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM AMELIE

Rose-Marie (Rosie) Söderlund är webbredaktör på CHIC. Hon är ursprungligen från Bollnäs och har tidigare jobbat på tidningarna Glamour och Frida. Rosie är en flitig minglare och kallas ibland för Stureplans hårdrocksprimadonna på grund av sin musiksmak och stil. I bloggen får ni följa henne från redaktionen ut på mingel och kanske en och annan konsert.

rose-marie.soderlund@chic.aller.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://rosie.chic.se/caroline-blomst-for-esprit/