Annons
AnnonsFredagen den trettonde och Alice Cooper


Idag är det fredagen den 13:e och eftersom jag är stor skräckfilmsfantast går mina tankar inte helt osökt till filmserien med samma namn. Filmernas huvudrollsinnehavare Jason Voorhees drunkade vid Camp Crystal Lake när han var liten och hemsöker nu samma plats för att – iförd sin karaktäristiska hockeymask – mörda intet ont anande ungdomar. Den första filmen hade premiär 1980 och den senaste (den 12:e i ordningen) kom 2009.

Min gamla barndomsfavorit Alice Cooper skrev tre låtar till den sjätte filmen i ordningen. ”He’s Back” (The Man Behind the Mask), ”Hard Rock Summer” och ”Teenage Frankenstein”. Den förstnämnda hade jag och min kompis Maria en dans till när vi gick på mellanstadiet. Jag kommer fortfarande ihåg delar av koreografin.

Alice Cooper kommer till Gröna Lund fredagen den 3:e juli (nästan rätt datum), vilket jag verkligen ser fram emot.

Läs även: Cheap Monday och Freddy Krueger och Filmtips och recension av Metalhead

Jason Voorhees från "Fredagen den 13:e" och hans klassiska machete.

Jason Voorhees från ”Fredagen den 13:e” och hans klassiska machete.

Singeln "He's Back" (The Man Behind the Mask) med Alice Cooper köpte jag när jag var runt 10 år.

Singeln ”He’s Back” (The Man Behind the Mask) med Alice Cooper köpte jag när jag var runt 10 år.

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM AMELIE

Rose-Marie (Rosie) Söderlund är webbredaktör på CHIC. Hon är ursprungligen från Bollnäs och har tidigare jobbat på tidningarna Glamour och Frida. Rosie är en flitig minglare och kallas ibland för Stureplans hårdrocksprimadonna på grund av sin musiksmak och stil. I bloggen får ni följa henne från redaktionen ut på mingel och kanske en och annan konsert.

rose-marie.soderlund@chic.aller.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://rosie.chic.se/grattis-pa-fodelsedagen-ulla-marie/