Annons
AnnonsFrågor och svar om mitt hår


Jag får ofta frågor om mitt hår och tänkte därför besvara några av dem här. Skriv gärna en kommentar om det är något mer du undrar över.

Har du alltid haft långt hår?
– Jag har inte alltid haft så här långt hår, men har aldrig haft riktigt kort. Jag klippte av håret strax ovanför brösten för några år sedan, men ångrade mig direkt och började genast spara ut det igen.

Hur lång tid tar det att få så långt hår?
– Det är lite svårt att svara på, men om jag skulle klippa page (vilket jag gjort vid ett par tillfällen) tar det nog ungefär 3-4 år tills det är så här långt igen. Det sägs att håret växer ungefär 1 cm i månaden men mitt växer nog lite snabbare.

Är det ditt naturliga hår eller har du extensions?
– Det är mitt naturliga hår och jag har aldrig haft extensions eller löshår. Folk brukar misstro mig och gräva in fingrarna i mina hårrötter för att känna efter!

Är det din naturliga hårfärg?
– Mer eller mindre. Jag brukar göra lite slingor i överhåret ett par gånger per hår, men de är så diskreta att utväxten knappt syns. När jag var yngre brukade jag färga håret rött, vilket var väldigt besvärligt när jag sedan ville bli av med färgen.

Hur ofta klipper du dig?
– Sedan jag klippte lugg för ett par år sedan måste jag trimma den ungefär en gång i månaden. Annars är jag lite lat och klipper bara topparna ett par tre gånger per år.

Hur ofta tvättar du håret?
– Ungefär var tredje dag. Ibland kanske det blir varannan och ibland var fjärde. Däremellan använder jag torrschampo som även är ett perfekt sätt att addera lite extra volym. Eftersom mitt hår är långt och naturligt rakt blir det lätt platt annars.

Hur tar du hand om ditt hår?
– Jag gör en inpackning ett par gånger i månaden och ser alltid till att använda värmeskydd innan jag fönar håret eller använder stylingverktyg. Jag brukar även applicera en hårolja eller någon annan vårdande produkt efter duschen när håret fortfarande är fuktigt. Jag fönar alltid håret när jag har tvättat det, men försöker att använda plattänger och liknande ganska sparsamt.

Vad använder du för produkter? 
– Vi får testa rätt mycket produkter genom jobbet, så jag är inte trogen något särskilt märke. För tillfället använder jag schampo och balsam från Living Proof (Jennifer Anistons märke), hårolja från Unite, torrschampo från Sachajuan och värmeskydd från Wella Professionals. Till luggen brukar jag använda någon strukturgivande produkt som till exempel ”Blowdry” från Lernberger Stafsing. Jag är även förtjust i serien ”Wild Stylers” från L’Oréal som ger struktur och volym. Alla verktyg är från ghd och mina borstar (paddel- och rundborste) är från Moroccanoil, som även har en fantastisk hårolja.

Vilket är ditt bästa hårknep?
– Jag är jättedålig på att göra frisyrer och locka håret själv, men brukar sätta upp håret i en knut när det fortfarande är lite fuktigt för att det ska bli vågigt. Det blir ett mer naturligt resultat än med fläta och man slipper dessutom de raka topparna. Fläta är annars min favoritfrisyr om jag har en dålig hårdag.

Jag funderade på att även lista mina hårkatastrofer, men de är så många att de förtjänar ett eget inlägg en annan dag.

Läs även: Så här skulle jag se ut i kort hår

På CHIC-galan 2013 hade jag stora vågor. Klänning: H&M. Clutch: Longchamp. Handsmycke: Glitter.

På CHIC-galan 2013 hade jag stora vågor. Klänning: H&M. Clutch: Longchamp. Handsmycke: Glitter.

Innan jag klippte lugg hade jag oftast mittbena och håret bakom öronen.

Innan jag klippte lugg hade jag oftast mittbena och håret bakom öronen.

Här hade Jenny Rathje hjälpt mig att locka håret med en så kallad "hair wand".

Här hade Jenny Rathje hjälpt mig att locka håret med en så kallad ”hair wand”.

TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM AMELIE

Rose-Marie (Rosie) Söderlund är webbredaktör på CHIC. Hon är ursprungligen från Bollnäs och har tidigare jobbat på tidningarna Glamour och Frida. Rosie är en flitig minglare och kallas ibland för Stureplans hårdrocksprimadonna på grund av sin musiksmak och stil. I bloggen får ni följa henne från redaktionen ut på mingel och kanske en och annan konsert.

rose-marie.soderlund@chic.aller.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://rosie.chic.se/champagneprovning-med-henriot/