Annons
AnnonsFilmtips och recension av Metalhead


Även om den isländska filmen Metalhead har lite drygt ett år på nacken kan jag inte låta bli att tipsa om den. Filmen, med originaltiteln ”Málmhaus”, utspelar sig på den isländska landsbygden i början av 1990-talet och kretsar kring huvudrollsinnehaverskan Hera spelad av Thorbjorg Helga Thorgilsdottir och hennes familj som på olika sätt kämpar med att hantera Heras bror Baldurs tragiska död. Hera börjar klä sig som sin bror, som var hårdrockare, och lyssna på samma musik som honom. Hon lär sig att spela gitarr och spelar in sina egna demos.

Filmen är mer ett drama än den renodlade hårdrocksfilm jag trodde att det skulle vara, även om musiken och dess helande kraft spelar en central roll. Den har också vissa humoristiska inslag, men överlag är filmen ganska mörk. Jag ger den en stark trea och ett extra plus i kanten för den fantastisk snygga filmaffischen.

I hemlandet Island vann Metalhead 8 Edda Awards, bland annat för bästa kvinnliga huvudroll.

Scen från filmen "Metalhead" med Thorbjorg Helga Thorgilsdottir i huvudrollen.

Scen från filmen ”Metalhead” med Thorbjorg Helga Thorgilsdottir i huvudrollen.

Filmen "Metalhead" av Ragnar Bragason, eller "Málmhaus" som den heter på isländska.

Filmen ”Metalhead” av Ragnar Bragason, eller ”Málmhaus” som den heter på isländska.

TAGGAR
4 kommentarer | Translate
OM AMELIE

Rose-Marie (Rosie) Söderlund är webbredaktör på CHIC. Hon är ursprungligen från Bollnäs och har tidigare jobbat på tidningarna Glamour och Frida. Rosie är en flitig minglare och kallas ibland för Stureplans hårdrocksprimadonna på grund av sin musiksmak och stil. I bloggen får ni följa henne från redaktionen ut på mingel och kanske en och annan konsert.

rose-marie.soderlund@chic.aller.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://rosie.chic.se/marshall-headphones-basta-julklappen/