Annons
AnnonsDove lanserar håryoga med Freja Kjellberg Borchies


Igår var jag på något så annorlunda som håryoga på tjejgymmet Rosa Skrot. Det är Dove som tillsammans med modellen och yogaexperten Freja Kjellberg Borchies tagit fram en ny vardagsrutin för att vi ska bli ännu bättre på att ta hand om vårt hår. Dove har även lanserat den nya hårvårdsserien Advanced Hair Series där jag ska testa ”Oxygen & Moisture” för fint hår som både ska ge fukt och volym, något jag annars brukar behöva kombinera olika produkter för att få.

Håryogan kombinerar fyra klassiska yogapositioner med massage och stimulering av hårbotten. Tanken är att man ska spendera ca 5-10 minuter med yogan innan man hoppar in i duschen. Dove kommer även att anordna ett event på Centralstationen i Stockholm den 10 mars för alla som vill testa på håryoga.

Här kommer en beskrivning av de fyra positionerna.

Håryoga med Dove. Freja Kjellberg Borchies visar "Scalp stimulation".

Scalp stimulation
Position: Sittande i lotusställning alternativt skräddarställningen.
Gör så här: Tryck försiktigt fingertopparna mot huvudet i små cirkulerande rörelser. Börja med toppen av pannan och fortsätt sedan över hela skallen ner till nacken.

Håryoga med Dove. Freja Kjellberg Borchies visar "Stretch and pull".

Stretch and pull
Position: Sittande i heroposition (på golvet med knäna ihop).
Gör så här: Samla håret i ett grepp rakt över huvudets mitt och dra (med omsorg!) håret rakt uppåt. Luta sedan huvuden åt ena sidan dra även håret åt samma håll samt sträck ut nacken. Gör samma sak åt andra hållet.

Håryoga med Dove. Freja Kjellberg Borchies visar "Air warrior".

Air warrior
Position: Stående i krigarposition 2.
Gör så här: Börjar med att dra fingrarna (med båda händerna) genom håret tätt intill hårbotten. Dra sedan fingrarna utåt genom håret mot hårtopparna. Gör detta i ett horisontellt äge så att håret är parallellt med axlarna.

Håryoga med Dove. Freja Kjellberg Borchies visar "Downward shaking dog".

Downward shaking dog
Position: Nedåtgående hund.
Gör så här: Stå på knäna med händerna placerade på golvet med handflatan framför axlarna. Fingrarna ska peka framåt. Lyft knäna från golvet och bilda ett upp och ner vänt V. Låt rumpan peka så högt upp som möjligt. Magen ska peka mot låren. Skaka sedan varsamt huvudet i ja och nej-rörelser.

Håryoga med Dove. Freja Kjellberg Borchies visar "Scalp stimulation".

Håryoga med Dove. Freja Kjellberg Borchies visar ”Scalp stimulation”.

Tjejgymmet Rosa Skrot på Torkel Knutssonsgatan 39 i Stockholm.

Tjejgymmet Rosa Skrot på Torkel Knutssonsgatan 39 i Stockholm.

För att se fler bilder från eventet – och en bild på mig, som inte alls var klädd för yoga – besök supersöta Karin Rahms blogg.

Läs även: Frågor och svar om mitt hår

TAGGAR
4 kommentarer | Translate
OM AMELIE

Rose-Marie (Rosie) Söderlund är webbredaktör på CHIC. Hon är ursprungligen från Bollnäs och har tidigare jobbat på tidningarna Glamour och Frida. Rosie är en flitig minglare och kallas ibland för Stureplans hårdrocksprimadonna på grund av sin musiksmak och stil. I bloggen får ni följa henne från redaktionen ut på mingel och kanske en och annan konsert.

rose-marie.soderlund@chic.aller.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://rosie.chic.se/chic-klanning-fran-mango/