Annons
AnnonsDags att förlora bloggoskulden


Jag har många gånger fått frågan om jag inte ska börja blogga och nu har jag äntligen (?) bestämt mig för att göra ett försök. Som webbredaktör på en av Sveriges största tidningssajter är det inte mer än rätt. På pappret vet jag ju precis hur man ska göra, men det återstår att se hur jag lyckas i praktiken.

För att ni ska lära känna mig lite bättre har jag satt ihop en liten lista. Jag har kortat ner den ordentligt, så skriv en kommentar om ni undrar något mer eller vill skicka lite pepp. (Det kan behövas!)

Namn: Rose-Marie Söderlund, men kallas för Rosie, Rose eller Faster Mi av mina guddöttrar.

Ålder: 36 år, men det händer att jag får visa legitimation när jag köper både vin och Trisslotter.

Bor: I Stockholm, men är född och uppvuxen i Bollnäs dit jag fortfarande ofta åker.

Familj: Mamma, pappa, lillebror med familj och pojkvän.

Husdjur: Inte för tillfället men jag älskar nästan alla slags djur och har nästan alltid haft katt.

Gör: Webbredaktör på CHIC sedan 2008. Jag började min tidningskarriär på Frida 2001 och fortsatte sedan till Glamour 2005 där jag jobbade som redaktionsassistent och bildredaktör.

Kommer blogga om: Livet på redaktionen, roliga events, saker jag tycker om. Allt från mode och skönhet till mat och dryck. En livsstilsblogg med rockig twist, skulle man kunna säga.

Stil: Förutom svart, silver, nitar, läder, dödskallar, leopard och allt annat som hör rockstilen till gillar jag vippiga kjolar, 50-talsinspirerade klänningar och färgen rosa.

Musik: Jag har lyssnat på hårdrock sedan jag var liten och Pantera är mina husgudar. Under högstadiet lyssnade jag mycket på grunge och på gymnasiet blev det en del goth, men nu är det mest trash, death och black metal som gäller.

TV: Jag är rätt dålig på att följa TV-serier men några favoriter är ”Game of Thrones”, ”Sons of Anarchy” och ”The Walking Dead”. Annars tittar jag gärna på matlagningsprogram, dokumentärer eller sitcoms.

Film och böcker: Slår ihop dessa kategorier då skräck och rysare är ett gemensamt intresseområde, gärna med övernaturliga inslag. Biografier och memoarer är också spännande.

Mat och dryck: Stort intresse, även om jag kan uppskatta en god hamburgare lika mycket som att gå på en tjusig restaurang. Testar det mesta i matväg och gillar att provsmaka och lära mig mer om olika drycker.

Ni kan även följa mig på Instagram där jag heter @bloodyrosemary efter min favoritdrink Bloody Mary.

Rose-Marie Söderlund. Dödskallehalsbandet är handgjord i silver av Valand. Foto: Jonas Hessman

Dödskallehalsbandet är handgjord i silver av Valand och har hängt med i över 15 år. Foto: Jonas Hessman

TAGGAR
12 kommentarer | Translate
OM AMELIE

Rose-Marie (Rosie) Söderlund är webbredaktör på CHIC. Hon är ursprungligen från Bollnäs och har tidigare jobbat på tidningarna Glamour och Frida. Rosie är en flitig minglare och kallas ibland för Stureplans hårdrocksprimadonna på grund av sin musiksmak och stil. I bloggen får ni följa henne från redaktionen ut på mingel och kanske en och annan konsert.

rose-marie.soderlund@chic.aller.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://rosie.chic.se/dags-att-forlora-bloggoskulden/