Annons
Annons



Cream cheesebollar à la Maria Montazami


Fredagsmys ikväll? Testa då att göra de här smaskiga cream cheesebollarna rullade i ostkrokar – som både jag och Maria Montazami insisterar på att det heter. Receptet fick jag när jag träffade Maria förra veckan.

Cream cheesebollar med aprikoser och mandel 
(20 stycken)

200 g cream cheese
8 torkade aprikoser
4 msk hackad mandel
1 dl ostkrokar, fint smulade

Gör så här: Låt osten bli rumstempererad cirka 30 minuter innan du börjar. Hacka aprikoserna fint och blanda med osten samt mandeln. Rulla små bollar ungefär lika stora som en liten körsbärstomat. Kyl bollarna en timme. Lägg ostkrokssmulorna på ett fat och rulla ostbollarna däri. Servera.

Recept är hämtat från boken "Välkommen hem till Maria Montazami".

Recept är hämtat från boken ”Välkommen hem till Maria Montazami”.

Den här bilden tog jag på Maria Montazamis hotellrum när jag intervjuade henne för ett par år sedan. Hon hade hela badkaret fullt med ostkrokar, och jag spelade till och med in med min mobiltelefon när hon sa: ”Det heter ostkrokar!” Haha…

Säger du ostbågar eller ostkrokar? Rösta här!

Maria Montazami med ett helt badkar fullt med ostkrokar.

Maria Montazami med ett helt badkar fullt med ostkrokar.

Ostkrokar eller ostbågar, vad säger du?

Ostkrokar eller ostbågar, vad säger du?

TAGGAR
4 kommentarer | Translate
OM AMELIE

Rose-Marie (Rosie) Söderlund är webbredaktör på CHIC. Hon är ursprungligen från Bollnäs och har tidigare jobbat på tidningarna Glamour och Frida. Rosie är en flitig minglare och kallas ibland för Stureplans hårdrocksprimadonna på grund av sin musiksmak och stil. I bloggen får ni följa henne från redaktionen ut på mingel och kanske en och annan konsert.

rose-marie.soderlund@chic.aller.se



ARKIV



Annons




Annons

Laddar http://rosie.chic.se/mitt-favoritarmband-fran-thomas-sabo/