Annons
Annons



Champagneprovning med Henriot


Vissa dagar börjar bättre än andra. Imorse var jag bjuden på champageprovning och frukost på restaurang Pontus! när champagnehuset Henriot skulle lansera sin exklusiva champagne Cuve 38. Namnet kommer från tank 38, där de dyrbara dropparna har lagrats sedan 1990. Varje år fyller man på tanken med årets bästa Blanc de Blancs, det vill säga vita druvor av finaste chardonnay från Grand Cru-odlingar. Champagnen är frisk och fräsch med inslag av citrus, aprikos, honung och croissant.

Henriot Cuve 38 släpps endast i 1 000 numrerade Magnum-flaskor per år, där Sverige i år får flaska 2-61. Nummer 1 behåller familjen Henriot själva. Priset? 4 499 riksdaler, men då får man ju en mängd motsvarande två flaskor.

Champagneprovning med Henriot på Pontus!

Champagneprovning med Henriot på Pontus!

Förutom en mängd glas fanns det självklart spottkoppar som användes flitigt, med tanke på den arla morgonstunden.

Förutom en mängd glas fanns det självklart spottkoppar som användes flitigt, med tanke på den arla morgonstunden.

Kronan på verket; Henriot Cuve 38.

Kronan på verket; Henriot Cuve 38.

Smaskiga smörgåsar med skagenröra och lax.

Smaskiga smörgåsar med skagenröra och lax.

TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM AMELIE

Rose-Marie (Rosie) Söderlund är webbredaktör på CHIC. Hon är ursprungligen från Bollnäs och har tidigare jobbat på tidningarna Glamour och Frida. Rosie är en flitig minglare och kallas ibland för Stureplans hårdrocksprimadonna på grund av sin musiksmak och stil. I bloggen får ni följa henne från redaktionen ut på mingel och kanske en och annan konsert.

rose-marie.soderlund@chic.aller.se



ARKIV



Annons




Annons

Laddar http://rosie.chic.se/millan-rouge-mandag-glesbygdsglam/