Annons
AnnonsCampari bjuder in till Negroni Week


campari-negroni-week

I år anordnas Negroni Week för tredje året på raken, vilket jag ikväll var inbjuden till event för att lära mig mer om. Negroni är en av världens mest kända cocktails och består av lika delar (2 cl) Campari, Martini Rosso och Gin toppat med is och en apelsinskiva.

Negroni Week pågår första veckan i juni och startades av det amerikanska dryckesmagasinet Imbibe, nu i samarbete med Campari. Syftet är att hylla drinken – som är många bartenders favorit – och samla in pengar till välgörenhet. Ungefär tio kronor av varje såld Negroni på varje bar som deltar skänks till valfritt välgörande ändamål. Förra året deltog fler än 1300 barer runt om i världen, varav nio i Sverige. I år har intresset redan varit mycket större.

På kvällens event närvarade några bartenders som gjort sina egna tolkningar av den klassiska drinken. En av dem var Christian Fang Håkansson från Musikaliska som gjort en somrig variant som påminner om bål. Pengarna har de valt att skänka till Stockholms Stadsmission.

Musikaliskas Negroni 2015:

2 cl Campari
2 cl Hendrick’s Gin
Jordgubbar, gurka och ingefära efter smak
Toppa med Prosecco

Musikaliskas Negroni blandad av Christian Fang Håkansson.

Musikaliskas Negroni blandad av Christian Fang Håkansson.

Hugo Simberg visar hur man blandar en klassisk Negroni med Campari.

Hugo Simberg visar hur man blandar en klassisk Negroni med Campari.

Italiensk aperitivo.

Italiensk aperitivo.

Fantastiska Campari-posters från 1920-talet.

Fantastiska Campari-posters från 1920-talet.

TAGGAR
1 kommentar | Translate
OM AMELIE

Rose-Marie (Rosie) Söderlund är webbredaktör på CHIC. Hon är ursprungligen från Bollnäs och har tidigare jobbat på tidningarna Glamour och Frida. Rosie är en flitig minglare och kallas ibland för Stureplans hårdrocksprimadonna på grund av sin musiksmak och stil. I bloggen får ni följa henne från redaktionen ut på mingel och kanske en och annan konsert.

rose-marie.soderlund@chic.aller.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://rosie.chic.se/sahara-silvers-varmingel/