Annons
AnnonsA metal girl in a fashion world


Som texten i min bloggheader antyder så är jag alltså ”a metal girl in a fashion world”. Jag har jobbat med modetidningar i 13 år och lyssnat på hårdrock i hela mitt liv, vilket även återspeglas i min klädstil. I början trodde jag att det skulle vara något negativt och tonade ner min stil, men jag märkte ganska snabbt att det var precis tvärtom. Ju mer jag var mig själv, ju fler positiva kommentarer fick jag.

När jag blev inbjuden till ELLE-galan 2013 var klädpaniken ändå ett faktum. Hur klär man sig egentligen på Sveriges största och finaste modefest? För mig blev svaret en svart jumpsuit i bikermodell från Karl Lagerfeld, avklippta skinnhandskar (precis som Karl själv brukar ha) och ett skinnhalsband med kedjor, inköpt i en lite kinky butik. Frisyren var inspirerad av Brigitte Bardot.

Den fina bilden har Anna Malmberg tagit.

Bättrar på sminket på ELLE-galan 2013. Tur det finns mycket speglar på Grand Hôtel!

Bättrar på sminket på ELLE-galan 2013. Tur det finns mycket speglar på Grand Hôtel!

Självklart var jag även tvungen att ta en selfie på ELLE-galan 2013.

Självklart var jag även tvungen att ta en selfie.

Min outfit på ELLE-galan 2013. Jumpsuit: Karl Lagerfeld. Väska: Maison Martin Margiela with H&M. Skor: Nilson.

Min outfit på ELLE-galan 2013. Jumpsuit: Karl Lagerfeld. Väska: Maison Martin Margiela with H&M. Skor: Nilson.

TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM AMELIE

Rose-Marie (Rosie) Söderlund är webbredaktör på CHIC. Hon är ursprungligen från Bollnäs och har tidigare jobbat på tidningarna Glamour och Frida. Rosie är en flitig minglare och kallas ibland för Stureplans hårdrocksprimadonna på grund av sin musiksmak och stil. I bloggen får ni följa henne från redaktionen ut på mingel och kanske en och annan konsert.

rose-marie.soderlund@chic.aller.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://rosie.chic.se/e-types-vikingakrog-aifur-firar-3-ar/