Annons
Annons10 bra saker med julen 2014


Julen är över för den här gången och eftersom listor är så poppis nu för tiden tänkte jag sammanfatta årets höjdpunkter i just en sådan. Topp 10 kommer här:

1. Ledigheten. Jag åkte upp till Bollnäs kvällen dagen före julafton och stannar ända till 3 januari. Jag har datorn med mig och räknar med att jobba och blogga lite härifrån, men eftersom jag inte hade så mycket semester i somras ska jag försöka att vara så mycket ledig som det går.

2. Vädret. Det blev en vit jul, både på backen och i glasen. När jag vaknade  imorse var det klarblå himmel och -20 grader. Snön ligger som ett vitt täcke över hela landskapet. Så vackert!

3. Frukosten. Hemmagjord risgrynsgröt och skinkmackor med senap på. Inga konstigheter, men SÅ gott! Jag brukar ligga och rävsova tills pappa ropar att frukosten är klar. Mysigt att bli lite bortskämd.

4. Julmaten. Speciellt mammas köttbullar och tjocka revbensspjäll, som nästan är ännu godare att äta kalla som kvällssnacks. Brorsan Janssons var också en riktig höjdare.

5. Kan du vissla Johanna. Kalle Anka i all ära, men kortfilmen från 1994 med Per Oscarsson i huvudrollen som visas direkt efter Kalle är en personlig favorit.

6. Tomten. Vi hade hyrt in en ”riktig” tomte, till barnens stora förtjusning. Mina brorsdöttrar Luna och Nova är 4 och 7 år och tycker fortfarande att det hör till.

7. Julklapparna. Jag fick en massa fina saker till min nya lägenhet som påslakan, handdukar, ljus och skålar. Dessutom fick jag en AirPort Express från Apple som kommer ta mitt surfande till nya höjder.

8. Vännerna. Julen är en riktig hemvändarhelg och ett perfekt tillfälle att träffa nya och gamla vänner. Än vet jag inte vad jul- och annandagen har att bjuda på, men någon slags utgång blir det säkert.

9. Mellandagsrean. Eftersom jag ska flytta efter nyår tänkte jag passa på att shoppa lite praktiska nödvändigheter på rean. Jag åkte tåg upp men bil tillbaka, vilket underlättar släpandet av prylar.

1o. Gemenskapen. Det bästa av allt var att hela min familj firade jul tillsammans, trots att jag bor 30 mil bort, mina föräldrar är skilda sedan flera år och brorsan har skaffat en egen familj. Även om vi skulle ha struntat i att köpa julklappar och julmat är jag så glad och tacksam över att vi alla var samlade och att stämningen var god. Jag vet att det inte är alla som är så lyckligt lottade.

I brist på egna bilder kommer här en gullig kattunge. God fortsättning!

christmas-kitten

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM AMELIE

Rose-Marie (Rosie) Söderlund är webbredaktör på CHIC. Hon är ursprungligen från Bollnäs och har tidigare jobbat på tidningarna Glamour och Frida. Rosie är en flitig minglare och kallas ibland för Stureplans hårdrocksprimadonna på grund av sin musiksmak och stil. I bloggen får ni följa henne från redaktionen ut på mingel och kanske en och annan konsert.

rose-marie.soderlund@chic.aller.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://rosie.chic.se/paris-hilton-och-chiara-ferragni-i-moschino/